Advokatens julesanger

Når julestemningen synker inn, kan selv hardbarkede advokater bli grepet av julesangenes vakre toner. Men det er enkelte julesanger vi synger med høyere røst og større innlevelse enn andre.

No items found.
4/12/13

Når julestemningen synker inn, kan selv hardbarkede advokater bli grepet av julesangenes vakre toner. Men det er enkelte julesanger vi synger med høyere røst og større innlevelse enn andre.

En av favorittene er nok den kjente og kjære julesangen "På loven sitter nissen ....".  Det gjør godt å tenke på at det er den godlynte nissen som vokter over grunnlaget for vår virksomhet.  For hvem andre enn jurister og advokater er det som bokstavelig talt sitter på loven og som enerådig forvalter samfunnets rammer og de evige sannheter. Det er nok mang en advokat som med rette har følt seg som nissen på loven (og ikke alle er like nøye med rettskrivningen heller).  Jo, "På loven sitter nissen" er en fin julesang.

Men det å være lovens vokter er en tøff oppgave. Så, for at andre skal forstå hvordan vi advokater egentlig har det i dagens tøffe konkurransesamfunn, pleier vi å følge opp med den moderne julesangen "It's hard to be a nissemann".  Da skjønner nok de fleste at våre salærer er vel fortjent.

Riktignok er det ikke alle advokatfirmaer som behandler sine klienter med samme respekt som vi. Fra advokatfirmaet over gaten her i Vika hører vi at de høyrøstet synger på julesangen "Så går vi rundt om en enfoldig dust". .... Men ikke her naturligvis.

I skattegruppen vår er de blitt spesielt glad i Musevisa;


"Når nettene blir lange og kulda setter inn, da sier skattegruppa vår til ungeflokken sin (les klientene)
Om ingen går i fella, men passer seg for den, skal alle sammen snart få feire jul igjen
||:Heisann og hoppsann og fallerallera, når skattepropp'en kommer blir vi alle sammen glad:||"

Når julestemningen senker seg, er det godt å vite at klientene våre i året som gikk er geleidet godt mellom alle skatterettens feller og fallgruber som de etatskledde katter har lagt ut. For ingen må tro at de selv kan passe seg i jussens jungel;  det er vi som sitter på loven og vi alene som vet å forvalte den. Det er derfor vi med ekstra engasjement og harme synger de deler av favorittjulesangen  vår ("På loven sitter nissen") som omhandler trusselen fra de ufaglærte rotter og andre kvakksalvere.

"Men nissefar han truer med sin store skje. Nei, bare se, og kom avsted.
For loven min den vil jeg gjerne ha i fred, og ingen, ingen vil jeg dele med."

Men som vi vet, ender julesangen heldigvis godt. Etter hissigproppens opphetede hopp og utilslørte trusler om å hente tilleggss-katten og det som verre er, fordufter snylterne som kjent "i en sprekk".

Fredelig jul alle sammen  –  men pass dere for tilleggss-katten.

audun.gjostein@seland-law.no

Trenger du en advokat med høy kompetanse og en personlig tilnærming?

Kontakt oss

Do you need a lawyer with high expertise and a personal approach? 

Contact us