Vi lanserer advokattjenester på nett, for folk flest. Først ut er arverett og familierett

Den digitale tjenesten er et samarbeid mellom Advokatfirmaet Seland | Rödl & Partner AS og Lexly. Lexly er ledende i Norden på digitale juridiske tjenester. Tjenesten rulles ut for privatkunder i Norge allerede onsdag denne uken.

No items found.
19/1/23

Vi lanserer advokattjenester på nett, for folk flest. Først ut er arverett og familierett

19.1.2023 07:15:00 | Advokatfirmaet Seland | Rödl & Partner AS

Den digitale tjenesten er et samarbeid mellom Advokatfirmaet Seland | Rödl & Partner AS og Lexly. Lexly er ledende i Norden på digitale juridiske tjenester. Tjenesten rulles ut for privatkunder i Norge allerede onsdag denne uken.

Managing partner Jørgen Jynge (t.v) og Country Manager i Lexly Norge, Erik Nordenborg er glad for endelig å kunne tilby folk flest lett tilgjengelige juridiske tjenester på nett, innenfor arverett og familierett.

I september inngikk Advokatfirmaet Seland | Rödl & Partner og Lexly samarbeidsavtale. I dag åpner Danske bank endelig tilgangen til juridiske tjenester på nett, og legger ut maler for sentrale dokumenter innen arv- og familierett for sine kunder. Danske bank er Lexlys første partner i Norge som benytter disse tjenestene, men også øvrige brukere vil kunne benytte seg av tjenesten.  

– Dette er dokumenter som enkelt kan fylles ut av brukeren selv. Tjenesten omfatter foreløpig ektepakter, samboeravtaler, testamenter og fremtidsfullmakter. Målet er å tilby flere digitale tjenester innenfor andre rettsområder også, sier Jørgen Jynge, Managing partner i Seland | Rödl & Partner.

Hvem som helst kan nå enten bruke de digitale malene hos Lexly og gjøre dokumentene ferdig selv, eller de kan benytte en av advokatene i Seland | Rödl & Partner for bistand til ferdigstillelse og til å svare på spørsmål.

– Våre advokater er eksperter på disse fagområdene, og hjelper brukerne med utfyllingen eller andre juridiske spørsmål de måtte ha, utdyper Jynge.

Han mener tjenesten vil senke terskelen for folk flest, gjøre det enklere å ta kontakt med advokat.

– Rettsikkerheten innen disse rettsområdene vil også bli bedre, sier Jynge.

– Lexly har laget en digital tjeneste som gjør juridiske tjenester veldig lett tilgjengelig.  Samarbeidet med Lexly gjør det mulig for oss i Seland | Rödl & Partner å nå kunder som ikke alltid har visst hvor de skal henvende seg med spørsmålene sine. Samarbeidet gjør det mulig for oss å bistå kunder i hele Norge, sier Jørgen Jynge.

– Vi ser at nettbaserte tjenester er noe folk ønsker seg, og vi er stolte av at vi er Lexlys samarbeidspartner i Norge, sier Jørgen Jynge, Managing partner i Seland I Rödl & Partner.

– Vi har sett at utvikling av legal tech i Norge har skutt fart i noen år og vi vil være med på utviklingen. Med Lexly har vi fått en stor og erfaren aktør med på laget..

Med dette går Seland I Rödl & Partner inn i et samarbeid med Nordens største, ledende og eldste leverandør av nettbaserte juridiske tjenester. Lexly har drevet med nettløsninger for juridiske tjenester siden 2007.

Lexly-sjef: – Vi har samme holdning til legal tech

Da Lexly bestemte seg for å etablere seg i Norge og skaffe seg en samarbeidspartner, falt valget på Seland I Rödl & Partner. Det er det mange grunner til, forteller Lexlys Erik Nordenborg, Country manager for Norge.

– Vi må kunne garantere kundene våre de aller beste juridiske tjenestene, og Seland I Rödl & Partner kan levere nettopp det. De er en perfekt partner for oss og en veldig viktig brikke når vi nå etablerer oss i Norge.

Minst like viktig er det at de to selskapene har lik holdning til legal tech, mener Nordenborg.

– Da vi begynte å snakke med Seland I Rödl & Partner fikk vi en god følelse. Mange tror juss er eksklusivt og vanskelig tilgjengelig. Vi ser det ikke sånn. Jussen er til for alle, og Seland I Rödl & Partner har akkurat samme innstilling. Vi kan hjelpe hverandre gjensidig med å bringe det budskapet ut til kundene.

Lexly etablerer seg med kontor i Norge

Nordenborg setter pris på at Seland I Rödl & Partner er framoverlent og virkelig ser kundene sine.

– De ser mulighetene som ligger i legal tech og nytten av å gjøre juridisk bistand så enkelt og tilgjengelig som mulig. Det er viktig for oss i Lexly, sier Nordenborg.

Målet er å etablere Lexly i Norge, ikke bare som en onlinetjeneste. De skal være til stede lokalt.

– Vi skal ha et kontor i Oslo og bygge opp virksomheten slik vi har bygget den opp i Sverige, sier Lexlys norgessjef.  Vår ambisjon er å tilby alle typer juss for privatpersoner og bedrifter, via egne jurister og profesjonelle og fremtidsrettede samarbeidspartnere som Seland. Klienten skal oppleve at jussen er trygt og tilgjengelig på det som passer best. Vi er alle annerledes.

Dette er Lexly

• Nordens ledende legal tech-aktør.

• Startet i 2004. Lanserte de første nettbaserte juridiske tjenesten i Sverige i 2007. Siden den gangen har tjenesten blitt utviklet i flere omganger.

• Har siden 2020 etablert seg i Finland, Brasil og Danmark.

• Fordelt på de fire kontorene sine har de litt over 100 medarbeidere.

• Flere enn 450 000 privatkunder og businesskunder har vært innom Lexly siden starten.

• Lexly i Sverige har rundt 40 jurister inhouse. De hjelper privat personer og virksomheter. I tillegg har de et nettverk av advokatkontorer de samarbeider med i de ulike landene.

Trenger du en advokat med høy kompetanse og en personlig tilnærming?

Kontakt oss

Do you need a lawyer with high expertise and a personal approach? 

Contact us